Wat willen we gaan doen: Voortgang 2025:
We bieden inwoners lokaal informatie, advies en begeleiding/ondersteuning bij financiële en juridische vragen. Dit gebeurt in samenwerking tussen lokale voorzieningen zoals het Bonkelaarhuis en (medewerkers van) de Sociale Dienst Drechtsteden en het Juridisch Loket. Er wordt informatie, advies, begeleiding en ondersteunen geboden. Helaas kan het Juridisch Loket op dit moment geen fysiek spreekuur meer bieden in Sliedrecht. Ze zijn wel via telefoon en e-mail bereikbaar. Voor inwoners die deze wijze van communiceren moeilijk vinden kan het Bonkelaarhuis ondersteuning bieden bij de communicatie.  We zijn samen met het Bonkelaarhuis aan het onderzoeken of en hoe we een vorm van fysiek spreekuur toch mogelijk kunnen maken, eventueel in samenhang met het nog te vormen Relatiepunt.
We bieden inwoners lokaal de mogelijkheid om kennis en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor goed financieel beheer zoals taal- en rekenvaardigheden of budgetteren.  Inwoners kunnen gebruik maken van divers aanbod om aan taalvaardigheden te werken. Het taalinformatiepunt in de bibliotheek biedt persoonlijk advies en uitleg over het aanbod aan taalonderwijs in de buurt. Er zijn computers en er is lesmateriaal om te oefenen. Via het IDO en cursussen als Klik en Tik worden inwoners ondersteund en geholpen bij digitale vaardigheden. Inwoners in Sliedrecht kunnen ook terecht voor een gratis (digitale) budgetcursus bij het Da Vinci college of coaching en ondersteuning krijgen door de budgetcoach bij het Bonkelaarhuis.

We blijven inzetten op vroegsignalering op basis van betaalachterstanden en door bij hulpvragen van inwoners alert te zijn op onderliggende of flankerende financiële problematiek. Er worden elke maand signalen ontvangen en op basis daarvan wordt contact gezocht met de betreffende inwoners door de sociale dienst Drechtsteden (cliënt SDD) of het Bonkelaarhuis (geen cliënt SDD).  
We ondersteunen inwoners met onze minimaregelingen. De Sociale Dienst Drechtsteden voert daarbij bij al hun cliënten een bestaanszekerheidscheck uit.  De sociale dienst Drechtsteden heeft met bijna alle cliënten een eerste bestaanszekerheidscheck gesprek gevoerd. Er wordt een vervolgronde gepland om te kijken hoe het nu met cliënten gaat en of er nog wat nodig is.