Wat willen we gaan doen: Voortgang 2025:
We zetten het juridische traject door waarin de bedrijven aansprakelijk zijn gesteld voor geleden en nog te leiden schade door de uitstoot. 

Het juridisch traject (rechtszaak) tegen Chemours loopt nog door. In 2025 vindt een vervolg hoorzitting plaats in de zaak tegen Chemours. 

Op basis van de gegevens uit de pilot in 2024 kan in 2025 een start worden gemaakt met de aanpak van alle andere moestuinen.  De eerste moestuinherstel pilot is in Sliedrecht uitgevoerd in maart 2025 aan de Baanhoek. De opgedane ervaring van deze pilot, wordt ingezet bij het herstel van de moestuinen die hierna volgen.
We dragen bij aan een sterke netwerk organisatie van alle  bij de Pfas problematiek betrokken overheden. We continueren en beheren het in 2024 gerealiseerde centrale informatiepunt voor de inwoners in de regio.  Er zijn periodieke overleggen zoals regionale overleggen over Pfas. Bij dit regionale overleg sluiten ook regelmatig de volgende partijen aan; Waterschap Hollandse Delta, drinkwaterbedrijf Evides, de DCMR, OZHZ en GGD.
We adviseren de DCMR actief en kritisch over vergunningsaanvragen van en vergunningverlening aan de bedrijven. Regelmatig wordt er gemeentelijk advies gevraagd door de DCMR en  gegeven door de vier gemeenten. Dit vindt plaats bij wijzigingen in de vergunningverlening  van Chemours en bij nieuwe vergunningaanvragen.
Milieu- en gezondheidskundige onderzoeken blijven we uitvoeren als die leiden tot handelingsperspectief voor onze inwoners en ondernemers.  Er vinden bodemonderzoeken plaats in het kader van de PFOA-verontreiniging in de moestuinen. Moestuiniers konden zich hiervoor aanmelden bij de website moestuinherstel.nl. Vervolgens werd er door de stichting Moestuinherstel een selectie gemaakt welke bodemonderzoeken daadwerkelijk plaats konden vinden.